Inleiding

Welkom bij de HR Excellence Awards 2020!

Al 11 jaar lang detecteert en beloont dit zeer prestigieuze initiatief op een gestructureerde en volledig objectieve manier, HR-dienstverleners die zich onderscheiden op het vlak van innovatie, realisaties en toegevoegde waarde voor hun klanten - werkgevers in de privé en publieke sector. In de loop der jaren is het een unieke barometer geworden die de evolutie en de maturiteit van onze sector meet.

Aangezien Covid19 alle bedrijven over de hele wereld impacteert, lijkt het opportuun dat de HR Excellence Awards 2020 onderzoeken hoe dienstverleners deze bedrijven ondersteunen om concrete en vlotte oplossingen te bieden, niet alleen als onmiddellijke reactie op deze pandemie, maar ook om de organisatie- en talent managementmodellen van morgen te bouwen. Meer in het bijzonder zullen de 2020 Awards de beste bijdragen bestuderen betreffende het implementeren van nieuwe manieren van werken, het aanpassen van de werkplek en het bedrijfsmodel, het ontwikkelen van communicatie- en samenwerkingstools, de wendbaar- en betrokkenheid van werknemers, het herdefiniëren van rollen en competenties, enzovoort.

Voor alle genomineerden zijn de HR Excellence Awards 2020 een bijzondere erkenning van de inspanningen die zijn geleverd om de HR-afdelingen zo goed mogelijk te helpen de crisis te boven te komen door middel van innovatieve en tastbare initiatieven.

De winnaars van 2020 zullen worden bekend gemaakt gedurende een gedenkwaardige ceremonie, die door de HR-gemeenschap alom wordt erkend als het meest grandioze evenement op de jaarkalender. Om een optimale veiligheid voor de gasten te garanderen, wordt de Awards ceremonie op 24 februari 2021 in een 100% digitaal formaat georganiseerd.

Het zal ons een groot genoegen zijn u daar te mogen verwelkomen om samen de ‘best practices’ die in de afgelopen 12 maanden zijn geïdentificeerd, te vieren.

Alain Vande Kerkhove
Organisateur
Belgian HR Excellence Awards
Mary Byrne
Voorzitster van de Jury
Senior HRBP, Aliaxis